Neuro Emotionele integratie.

NEI is een, bijna speelse manier om te ontdekken hoe het komt dat klachten zich openbaren.
Via spiertesten kan ik communiceren met het onderbewuste dat altijd eerlijk is.
Toch blijf jij de touwtjes in handen houden. Je gaat zover als je zelf wilt gaan.

Wat kun je verwachten:

– een persoonlijk gesprek.
– aan welk onderwerp wil je werken?
– wat is de situatie?
– waardoor komt het dat je blijft reageren zoals je reageert?
– wat ligt er aan ten grondslag?
– hoe kunnen we het integreren zodat het kan veranderen?

Wil je uitgebreidere informatie over NEI, scrol dan verder naar beneden.

Kosten: € 65,- kennismaking en intake. ±1,5 uur.
Vervolg consulten: € 49,50 ± 3 kwartier.
(Consulten worden niet vergoed door de verzekering)

NEI verder uitgelicht:

NEI is in 1995 ontwikkeld door dr. Roy Martina, arts voor Integrale Geneeswijzen. Deze therapie is gebaseerd op de kennis uit Accupunctuur, NLP, lntegra en Kinesiologie. NEI is een methode waarmee onverwerkte emoties en trauma’s uit het verleden op een eenvoudige en snelle manier zijn op te lossen. Deze emoties en trauma’s (waar men zich niet bewust van hoeft te zijn) kunnen veel invloed uitoefenen op ons dagelijkse leven.
Emoties en ervaringen van vroeger dragen we mee in onze rugzak, deze zetten zich vast  (worden door ons lichaam omgezet in gifstoffen) waardoor je immuunsysteem en organen worden verzwakt en zo kunnen ze leiden tot klachten of ziektes.

Hoe werkt het? 
Met NEI kan worden uitgezocht welke emoties je blokkeren op emotioneel, fysiek en mentaal gebied. Via simpele spiertesten in combinatie met vraagprotocollen wordt er gezocht naar het allereerste begin van het ontstaan van die emotie. Eenmaal opgespoord kan deze via een simpele methode geïntegreerd worden. Hiervoor worden bepaalde punten gebruikt in het oor die in connectie staan met je linker en rechterhersenhelft. Door deze met een lichte druk te stimuleren wordt rechts en links bij elkaar gebracht en valt de emotie weg. Integreren betekend dus dat de blokkerende emotie alsnog kan worden losgelaten.
Daarbij is het niet nodig, de gebeurtenis waarbij je die emotie voor het eerst hebt ‘opgelopen’ opnieuw te beleven. NEIsessies zijn maar  zelden  emotionele zittingen. NEI is behalve een simpele en snelle, vaak ook een speelse methode.

Voorbeelden 
1) Niet voor eigen mening op durven komen
Je durft niet voor je mening uit te komen en voelt je overal teveel. De overtuiging die je ooit hebt opgedaan kan zijn: ‘ik ben niets waard’. Van deze overtuiging ben je je niet bewust maar je neemt hem wel je hele leven onbewust met je mee en hij zal jouw leven bepalen. Want wat éénmaal in je geheugen zit verdwijnt niet zomaar. Met NEI kun je er voor zorgen dat je bewuste en onderbewuste op één lijn komen en de overtuiging niet meer tegen je werkt.

2) Je wilt stoppen met roken (dit is je bewuste deel), maar het lukt je niet (dit is je onderbewuste deel).
Je onderbewuste wil blijven roken en bewust ben je heel veel energie kwijt om toch te proberen om te stoppen. Met NEI  kun je de blokkerende emotie opsporen en integreren waardoor je onderbewustzijn wel mee werkt omdat er geen onbalans meer is.

Lichaamsintelligentie
Het lichaam beschikt over een zeer efficiënte intelligentie en is er altijd op uit jouw gezond te behouden en in balans te brengen. Daarom geeft het lichaam duidelijke signalen af wanneer je uit balans raakt of wanneer je niet gezond genoeg bezig bent. Deze signalen ook symptomen genoemd, kunnen zich uiten in de vorm van fysieke, emotionele of psychologische klachten of problemen.
Helaas hebben wij afgeleerd om naar de signalen te luisteren. Erger nog, we onderdrukken ze: bij hoofdpijn bijvoorbeeld grijpen we snel naar een paracetamol waardoor de pijn (symptoom) verdwijnt. Maar de oorzaak blijft aanwezig.
Waar komt de hoofdpijn eigenlijk vandaan?
Wat is de werkelijke oorzaak?
Als je aan de oorzaak niets doet, zal jouw lichaam waarschijnlijk meer hoofdpijn veroorzaken. Wanneer jouw lichaam duidelijk merkt dat het creëren van de hoofdpijn geen oplossing biedt, gaat het nieuwe, hevigere klachten creëren zoals b.v. migraine maar ook andere vormen van klachten waarmee de link tussen symptoom en oorzaak steeds moeilijker te maken wordt.

Voor wie is NEI geschikt.
Een NEI  behandeling is niet aan leeftijd gebonden en zowel voor kinderen als volwassenen.  NEI is toepasbaar voor iedere klacht, lichamelijk zowel als geestelijk, waar onverwerkte emotie een van de oorzaken is. Lichamelijke onbalans, zelfbewustwordings processen, succesvol in werk worden en blijven etc.

Waarschijnlijk herken je een aantal van onderstaande signalen…
Komen ze je bekend voor en wil je er iets aan doen? Neem contact op om te kijken of ik je een stukje kan begeleiden hierin.

– lichamelijke klachten
– last hebben van stress
– roken of andere verslavingen
– fobieën of paniekaanvallen hebben
– angst voor de tandarts
– faalangst, examenvrees
– nergens tijd voor
– moeilijke gesprekken uitstellen
– problemen uit de weg gaan
– niet voor jezelf op durven komen
– lusteloosheid, gebrek aan vitaliteit
– depressiviteit, een negatieve instelling
– boosheid, angst, frustratie
– onredelijkheid en snel geïrriteerd raken
– relatieproblemen, onzeker zijn in relaties