Levensloop.

Geboren ben ik in Valkenswaard als jongste van een gezin met 6 kinderen.

Voor mijn gevoel had ik 8 ouders die mij vertelde wat goed voor me was. Dat zal de reden zijn geweest dat ik altijd heb vastgehouden aan mijn eigen pad. Alleen zij noemde dat eigenwijsheid. Och daar zit ook het woord Eigen Wijsheid in dus dat was niet zo erg.

Als kind van 10-12 jaar, dat veel gepest werd op school, speelde ik in een fantasiewereld waar ik een groep leidde die met respect, vreugde en liefde met elkaar leefde. Hier was geen jaloezie en praatte men de dingen uit zonder ruzie. Toen al was de passie daar om mee te helpen dit in het leven te realiseren en zo bij te dragen aan een betere wereld. Maar dat wist ik op dat moment allemaal niet. Ik speelde mijn verhaal en vaak trok ik me terug in deze veilige wereld.

Mijn roeping volgend om met mensen te werken bracht mij in de opleiding tot verpleegkundige. Ernstige rugklachten waar de reguliere geneeskunde niets mee kon en examenvrees zodanig dat er geen woord meer uit kwam hebben er voor gezorgd dat ik hier vroegtijdig mee moest stoppen. Als men mij toen had verteld dat ik 25 jaar later op de bühne zou staan om solo te zingen of een workshop te leiden zou ik ze voor gek hebben verklaard.

Gelukkig leerde ik de vader van mijn kinderen kennen en leefde ik tussen de dieren, die altijd eerlijk zijn als jij ze eerlijk behandeld en waar ik me veilig bij voelde.

Ik kreeg een baan als boekhoudkundige wat ik heel leuk vond. Alles netjes in hokjes en vakjes plaatsen was ook een stuk van mijn leven.

In de tijd dat mijn kinderen er waren en het huisje, boompje beestje gevoel er letterlijk om me heen was merkte ik dat dit geen volledige vervulling van mijn leven gaf. Nadat ik keer op keer flink ziek was geweest waar de reguliere geneeskunde zijn best deed maar het steeds terugkwam stapte ik voor het eerst op het pad van alternatieve geneeswijzen.

Er ging een wereld voor me open en in 1998 begon ik aan de cursus Emotioneel Evenwicht van Roy Martina. Hierna volgde de opleiding tot NEI practitioner waarna ik ook met Roy naar Curaçao ben geweest. Op de bodem van de zee hebben we met 80 man tegelijk de wereld vrede gevisualiseerd. Daar heb ik ook gewerkt met Debbie Ford van het boek: Licht op de Schaduw. Een prachtig proces om ook je schaduwzijde te accepteren.
Curaçao bracht me het certificaat van Deepcoaching.

In 2000 ben ik op het pad van Sundoor terecht gekomen. De organisatie van Peggy Dylan. Sundoor heeft mij geleerd wat liefde werkelijk betekend. De hartverwarmende en transformerende workshops staan voor eeuwig in mijn geheugen geprent.

Ondertussen zocht ik naar een gedegen opleiding om mijn praktijk verder vorm te geven en het boekhouden wat af te bouwen.

Zo ben ik in 2001 gestart met de leergang tot psychosociaal therapeutisch counselor van Loek Knippels. Van Loek heb ik geleerd dat je vanuit liefde ook confronterend kunt zijn als je maar werkelijk een hart contact hebt met je medemens. Hij vertelde in een van onze eerste ontmoetingen dat ik dan wel het papiertje van therapeut in mijn zak mocht hebben maar dat dat niets betekende als ik geen hart contact maakte met de ander.
Vanuit mijn wantrouwen, als kind zoveel gepest te zijn had ik dat nog niet geleerd. Ik denk dan ook met veel dankbaarheid aan de tijd terug van het IHC (Internationaal Holistisch Centrum) waar ik dit heb mogen leren.

Na de twee zelf realisatiejaren heb ik mezelf het cadeau gedaan om te stoppen. Doorgaan zou veel tijd en financiële zwaarte betekenen en omdat ik inmiddels gescheiden was hadden mijn kinderen mij nog harder nodig dan anders. Ook voelde ik dat ik nog niet toe was aan dit beroep.

In 2003, nadat ik geraakt was door de schoonheid van het vuur, ben ik naar Amerika gereisd om daar aan de firewalking school de opleiding tot vuurloopinstructeur te volgen. Vanaf die tijd heb ik samen met andere instructeurs diverse mensen het cadeau van de transformatie van een vuurloop mogen geven.
3 jaar later ben ik uitgenodigd om Master firewalk instructor te worden wat voor mij een hele eer was.

Door mijn problematiek in relatie tot bepaalde personen in mijn leven ben ik een Vipassana training gaan volgen. 10 dagen volledig in stilte en bij jezelf zijn prachtig maar lost je problemen niet op. Toch kan ik zeggen dat ook dit niet voor niets is geweest.

Einde 2007 werd het gevoel steeds sterker dat mijn leven niet in balans was zoals het nu was. Ik wilde graag mijn praktijk uitbouwen en minderen met het boekhoudwerk maar als alleenstaande moeder moest ik ook voor voldoende inkomen zorgen.
Deze dualiteit en het zoeken naar een oplossing kwam voor mij in de vorm van een last minute besluit om de cursus: “Je lichtlichaam ontwaken” te doen aan het Lightbodyinstituut in België, opgericht door Roland Verschaeve.
Deze cursus bracht een ommegang in mijn leven op veler gebied.

Vanuit de onbewuste verwondingen in mijn jeugd was aandacht nemen van andere lange tijd iets wat ik deed maar niet in de gaten had. Toen ik me daar bewust van werd vond ik dit slecht van mezelf en ging ik over compenseren door alleen nog maar te geven. Ik maakte de ander belangrijker dan ikzelf. Dus geven kon ik als te beste, aan alles en iedereen. Ontvangen was een heel andere zaak. Zoveel licht te mogen ontvangen in deze cursus was op z’n zachts gezegd adembenemend.

De connectie met een gids groeide enorm. In de tussen cursus channelen merkte ik dat ik allang channelde alleen niet zo bewust.

Alles kwam in een stroomversnelling. Ik durfde me nog meer uit te spreken en voor het eerst kon ik in het koor de moed nemen om solo te zingen tijdens een uitvoering.

Met Roland ben ik in 2008 naar de Azoren geweest voor een verdieping van de cursus Lightbody. Mijn transformatie is nog nooit zo duidelijk geweest als na deze week.

In december van datzelfde jaar kwam ik in aanraking met Deeksha, of te wel Oneness Blessing. Na een bijzondere ervaring hiermee besloot ik mee te gaan naar India. Hoewel ik zelf geen deeksha practiseer weet ik waarom India belangrijk was voor mij. Dit bracht me de sleutel waar ik al zo lang naar op zoek was. Eindelijk had ik de aanreiking hoe met bepaalde gedachten die mij zo beheerste om moest gaan. Ik heb me daarna nog nooit zo lang rustig en vredig gevoeld. Veel minder geïrriteerd, ook op het werk en met m’n kinderen. Ik kon mijn boekhoudwerk weer met meer plezier doen. Ik stond er zelf verbaasd van.

Bij Roland volgde ik de vervolgcursussen van Je lichtlichaam ontwaken waardoor ik er steeds meer bij kwam dat dit was wat ik zocht om te gaan doen. Het andere hoefde niet te stoppen maar de meditatie bracht die verandering die ik bij alle andere methoden niet kon bereiken.
Het was de basis, de ondergrond van waaruit ik verder wilde.
Op 2010 na (meegespeeld in de passiespelen) ben ik daarna ieder jaar in de Dordogne geweest om een verdieping van de cursus te volgen.

In juli 2009 heb ik dan de lerarenopleiding gedaan van “Je lichtlichaam ontwaken” alleen was ik er op dat moment nog niet klaar voor het te gaan doceren.

Vanuit een faillissement op het bedrijf waar ik de boekhouding deed werd ik taxichauffeur voor kinderen met een beperking. Ik heb veel van deze kinderen mogen leren en heb dit met liefde en plezier 11 jaar gedaan.

Na in 2012 opnieuw verhuisd te zijn ben ik gaan zwemmen met dolfijnen in Egypte, en na nog een verbouwing op ditzelfde adres groeide meer en meer de drang om meer vervulling in mijn leven te gaan vinden. Les te gaan geven ook.

Daar kwam nog even een pauze in omdat ik in februari 2017 oma mocht worden wat een gelukzalig gevoel gaf. Daar heb ik ook volop van genoten.

Voor de zomer van dit jaar kwam alles in een stroomversnelling terecht, ontmoette ik iemand die mij nog meer naar mijn gevoel bracht en nu is mijn website dan klaar en kan en wil ik niet meer terug. Ik ben er klaar voor.

Alles wat ik in mijn leven heb mee en doorgemaakt heeft zijn waarde gehad om tot hier te komen. Ik sta te popelen en kan niet wachten om mijn kennis en ervaring met jullie te mogen delen zodat jullie de sleutel tot meer geluk ook in handen krijgen.

Wie weet tot ziens.

Therezi